Monday, June 12, 2006

merhabalaarrr....

ses cikmadigindan anlamissinizdir heralde ki iki gundur rejim bozuldu...ama iki gundur de 10 saat ayakta garsonluk yaptim, o yuzden normalden cok yedim ve normalden cok yaktim. eminim ki kilo vermedim o iki gunde, hatta biraz aldigimin da farkindayim ama o kadar yemeye normalde cok daha fazla alirdim heralde:)

dun okuldan son kez ayrilip cok yakin bir arkadasimin boston'daki evine geldik, bir uyumusum ki 11'de yataktan cikabildim ancak, ve bacaklarim hala agriyor o iki gunun kosusturmasindan. ama artik bahanem yok, arkadasimin evinde eliptikal aleti var, yarin sabah ustune cikiyorum mutlaka:)

bugun haftalardir ilk defa yagmur yok, camasirlarimi yikar yikamaz kendimi cimenlerin uzerine atmayi planliyorum. bir de hava sicak olup body giymek gerekince cok daha iyi yapiyorum bu rejim isini galiba ben:):)

bir de arkadaslar, gene yardiminiza ihtiyacim var, aksam yemegini hafif yemek lazim biliyorum ama, burada ailece yemek yiyolar ve annesi yapiyor aksam yemeklerini, hani en buyuk ogunun aksam olacagini biliyorsam, sabah az az ve sik mi yemek lazim, ama oyle yapinca da aksam yemegi iyice oturacak sanki??? hepinizin tavsiyelerini bekliyorum.

Saturday, June 10, 2006

dun sabah on aksam on calistik, cogu da garsonluk yaparak gecti, yani on saat boyunca araliksiz ayaktaydik, bugun bacaklarim ve ayaklarimda hafif agrilar mevcut o yuzden:))) birazdan cikip gene ise gidiyorum, bu sefer sadece sabah calisacagim sanirim...dun gene cok dikkat ettim yediklerime, ama yemek saatlerimiz cok belirsiz oldugu icin malesef gunun en buyuk ogunu aksam yemegi oldu, ama o kadar kosusturmaya hepsini fazlasiyla yaktigima cok eminim:)


bir de tartim olsa ne guzel olacak:)

Thursday, June 08, 2006

karin agrilari

Ya arkadaslar dun aksamki abartmalardan sonra nasil bir karin agrisiyla uyandim anlatamam...bugun mumkunse spor salonuna gitmek istiyorum ama bakalim nasil olacak. Biraz dusundum de, basladigimdan beri rejime kilo verdigimi biliyorum, ama su iki ileri bir geriler olmasa, ne kadar daha zayiflamis olurdum aslinda simdiye kadar...o yuzden biraz daha azimli gitmem lazim, hani bi 70'lerin altina indigimde zaten arada kacamaklar yaparim ama sanirim biraz ertelemem ya da ufaltmam lazim o kacamaklari.

Yapabilirim dimi?? Bi kendi evime ve duzenime donsem de daha kolay olacak zaten ama artik mazeret bulmak istemiyorum oyle ya da boyle yapabilmem lazim:)

Wednesday, June 07, 2006

iki aksamdir dondurmali vs. bozdum diyeti...dun aksam bozduktan sonra biraz fazla dikkat etmistim bugun, o yuzden fazlaca aciktim sanirim aksama, bi yemeye basladim durduramadim resmen...ama yarin tekrar devam kaldigim yerden, sanirim istanbula donene kadar biraz iki adim ileri, bir adim geri seklinde devam edicek rejim, ancak istanbul'da son hiz yapabilcem, ama o kadar da olacak artik, 74'un altinda bi sekilde donsem yeticek galiba, kalanini da artik evde daha rahat diyet ve sporla veririm diye dusunuyorum.


bir de tartilabilsem aslinda cok iyi olacak, ama valla karnim indi gibi gelio, su andaki korkunc sisligi haric.

tok karnina uyuyum baya kabus gorecegimi hissediyorum ama kahveli dondurma cok guzeldi tutamadim kendimi:)

bir de mesajlariniz icin gercekten cok tesekkur ederim, bi sekilde o kadar rahatlatti ki bloguma yazmak o anki uzuntu ve sinirimi, cunku birilerinin cevap verecegini biliyordum, ve gercekten de verdiniz ve cok tesekkur ederim. sasha cok haklisin, boyle insanlar her yerde var aslinda, ve kultur farki vs. bir yerden sonra en kolay aciklama ama iste insan kirildigi an cok da oyle dusunemiyor, hemen bir seyleri suclayip isin icinden cikmaya kalkisiyor.

neyse, ben simdi okulumdayim, iki gun burada calisicam, biraz cep harcligi ciksin diye, cok yakin bir arkadasimla cok guzel bir aksam sefasi yaptik (zaten rejimler hep oyle bozuluyor galiba:))) yarin erken kalkmam lazim, bana yatak yolu gorundu.

herkese bol azim ve saglik:)

Monday, June 05, 2006

yuzeysel insanlar!

normalde diyetle ilgili yaziyorum buraya ama su anda yalnizim ve cok moralim bozuk o yuzden de yazmak istedim....ev arkadasim, buradaki canim dedigim her gunumu birlikte gecirdigim bir insan baska bir arkadasimiza, benimle email araciligiyla arkadasligini surdurmenin cok garip olacagini soylemis...daha bu pazar mezun olduk, ve bu insan beni istanbul'da ziyaret etmek icin ucak bileti almayi dusunuyordu


o yuzden de cok mutluyum aslinda buradan gidecegim icin en azindan bir sureligine...amerikalilar ve arkadaslik anlayislari o kadar yuzeysel ve gecici ki bazen, denemeden olmicak demek...ya email...cok garipmis, bir bucuk hafta oldu zaten mezun olali...niye bu kadar acele karar vermek, bi arkadasligi devam edemicek diye damgalamak...


cok sinirim bozuldugu icin, aksam yemeginde o kadar guzel iki yumurtayla diyet bi yemek hazirlamistim kendime, uzerine bi tane dondurma yedim...sadece otuz kalorilik bisi ama gene de keske yemeseydim...evde durursam gene sinirlenicem ve yiycem bisiler o yuzden kendimi disari atiyorum ama istanbulumu iyice ozledim bu olay olunca..

saglikliyim:)

merhaba arkadaslar,

aksam yemeginde bozmazsam bir gunu daha basariyla atlattim sanirim...sabah kalkinca uzum ve bi parca kraker yedim, kaldigim arkadasimdaki kahvaltiliklar pek rejimlik degil cunku, sonra attim kendimi sokaklara, istanbul'a asik olsam ve donmek icin sabirsizlansam da hic hakkini yiyemem, cok guzel bir sehir new york.

yarim saat kadar sokaklarda hizli hizli yurudum, yavas yuruyunce insanlar omuz atiyor zaten, ondan sonra biraz dukkanlara baktim ama yeni mezun olmus issiz bir insan olarak bakmakla yetindim haliyle:):) birkac tane tisort denedim dayanamayip, cok fena olmadilar, moralim duzeldi, ama gene de tartimdan uzak olmak cok zor, soyle ustune cikip motive olmak varken, aa vermisimdir canim diyerek rejime devam etmek daha zor.

neyse, oglen yemeginde ufak bir kafede ton balikli salata yedim ve maden suyu ictim, kola icmemeye cok dikkat ediyorum, bloglarinizi okuduktan sonra, eski rejimlerimde tok tutsun diye habire icerdim, simdi yoruldukca ve aciktikca su ve maden suyuna agirlik veriyorum...cok daha iyi sanirim.

benim annem birkac sene once diyetisyen yardimiyla 15 kilo kadar verdi, o zamandan beri inis cikislarim cok yogun benim, bir gun demisti ki kendinden nefret ettigin icin degil, ama zayif halini daha cok sevdigin icin rejim yap. bu sefer cok dusunuyorum ve deniyorum, ama hala ogrenmem gereken bir sey sanirim kendimi her halimle sevmek, ve belli bir kiloda oldugum icin degil ben oldugum icin sevilmeye ve begenilmeye deger oldugumu kabul etmek. ama bir kac gundur saglikli yedikce cok mutluyum, vucuduma daha cok saygi duyuyuormusum gibi geliyor cunku, umarim bu sefer kendine guven sorununu da kilo sorunuyla birlikte hallederim:)

herkese cok sevgiler.

Sunday, June 04, 2006

tembellik guzel sey...

arkadaslar mezuniyet sonrasi bir tembelim bir tembel, biliyorum ki istanbul'a donup de is aramaya baslayinca su gunlerden eser kalmayacak, o yuzden buradaki arkadaslarimla son gunlerimin tadini cikarmaya calisiyorum bol bol.

eh, hayatimda stres olmayinca da rejim gayet iyi gidiyor, eskisi kadar siki uc ana uc ara ogun olmuyor cunku gec kalkiyorum, saatler farkli vs, ama aksam icki ve atistirma olacaksa, sadece meyve yiyorum mesela aksam yemegine. ve karnim epeyce indi, bir hafta daha boyle guzel goturebilirsem gobegim kalmazmis gibi geliyor...tabii ust kisim incelmesi en kolay kisim. bir de arkadaslarimin evinde kaliyorum, o yuzden spor imkansiz, hani uyanip beni salonlarinda mekik cekerken bulurlarsa komik olur :)

simdi de arkadasimin dustan cikmasini bekliyorum, sonra oglen hint yemegi yiyecekmisiz, hava baya sicak oldugu icin en hafifini secerim zaten ister istemez, sonra da sokaklarda saatlerce yuruyus:) galiba farketmeden baya hareket ediyorum su siralarda.

eskisi kadar yazamiyorum bloga, ama gene herkesinkini duzenli takip etmeye calisiyorum, herkese tekrar bol sanslar...

Friday, June 02, 2006

gene hastayim!

arkadaslar, ben gene hastayim, bu saglik sorunlari nedir bu donem anlamadim, ama bitanem dostumun mezuniyetinde basima gunes gecti sanirim, hastalik detaylarini su anda yazamiorum, ama dun ilaclar midemi bulandirmasin diye biraz fazla ekmek agirlikli yedim, bugun de ac degilim hic o yuzden oglen bir peynirli salata yiyebildim ancak...aksama kadar da yoldayiz, heralde uyurum...bol bol su ve yesil cay icmeye dikkat ediyorum, ve arkadasim da soledi zaten suzuldun burada iki gunde diye, bir de mezuniyetten resimleri gordum, gercekten incelmisim bir ara:)

neyse, bu kilolari ben vericem yavas yavas, artik yemem de duzene girmis dunku yemek fazla agir geldigine gore.


uc gun icerisinde ikinci kere bavul toplamaya donuyorum ben simdi, herkese iyi haftasonlari ve kendime de acil sifalar dileyerek:)